Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tagok

                           A  zenekar volt tagjai ők voltak.

 

Pataki PistaA hazai zeneiparban gyakorlatilag a 60-as évek vége óta folyamatosan részt vett , dolgozott számos formációban , egykori társai közt volt Nagy Feró , Dörner György , Drosztmér István , csak egy két nagy név , de ott bábáskodott a 100 Folk Celsius megalakulásakor is, játszott az Interfolkban, a Stafétában a Rodeóban . Számos zenekar lemezén közreműködött. Jelentős időt töltött külföldön . Elsősorban mindig a népzene környékén sertepertélt így nagyon könnyen be tudott illeszkedni az ír folk világába . Legkedveltebb elfoglaltsága : a telkén történő "kapirgálás" Gitáron, hegedűn , furulyán játszik és nem utolsó sorban ő az énekes.

R.I.P


Turcsányi ZsoltA zenekar legfiatalabb tagja, játszott elsővonalbeli zenekarban éppúgy mint közreműködőként és szerzőként más produkciókban is. Lemezeken működött közre, de mivel ő ezt nem tartja említésre méltónak maradjunk a legfontosabbnál: gitáron, banjon játszik és két gyermek édesapja.


Pálvölgyi Ádám
Három gyermek édesapja,basszuson,mandolinon játszik.


Turáni CsongorAz ír népzene hazai meghonosítója a M.É.Z. majd a Celtic Evangelic alapítója és ezen zenekarok repertoárjának készítője. Gyakorlatilag ,hogy 88 ban már hallható volt elsőként itthon ír népzene az Csongornak köszönhető. Banjon és hegedűn játszik, melynek speciális vonótechnikájával még a legszakavatottab ír népzenét ismerőket is sokszor elbizonytalanítja tényleg nem importált hegedűs dolgozik-e a csapatban, de Csongi még sosem járt ír földön....Csongi örökös és tiszteletbeli tagja a zenekarnak!

ZENEI ÉLETRAJZ

Varga Attila vagyok, délvidéki (CSANTAVÉR) emigráns magyar család sarjaként.
A Cédrus a művésznevem: Varga Cédrus Attila multihangszeres etno-világzenész.


Hegedülni tanultam kiskoromtól, bár kamaszként 10 éven át rock (ROCKERS), pszichedelikus (EFFUSIO GEMMA) és jazz-zenész (CÉDRUS) voltam. Az Állatorvosi Egyetem BPKommandója (I. Hónaljmirigy elődje) is nevemhez fűződik. 1990-A népzenével érett fejjel ismerkedtem meg. Előbb magyar, majd görög (BUZUKI-együttes, SANTORINI, KREMENICA),
zsidó (DI NAYER KAPELYE), cigány (Oltai György-kvartett, Kiss Anna versfeldolgozások,görög zenébe ültetve) népzenék művelése, majd profiként country (LESLIE Mclasky Band, COUNTRY HONK, THE FUGITIVES), végül 6 éve az ír a kedves területem (PATRICK MCMULLAN BAND, TRY HONK, THE FLOWERPOT MEN).


BOB COHEN zenekarában játszva találkoztam először az ír zenei és emberi világgal. ÖKRÖS CSABA és Bob látott el tanulnivalóval, hiszen BOSTONBAN rengeteg ír zenész él és dolgozik. Csabával volt egy O 'CROSS nevű duónk. Örök tanuló maradok legalább a zenében, bár hangmérnöknek készültem egész életeben